Mollet del Vallès
Espai Rural de Gallecs


27 de març del 2004

Text i fotos: Susana Amorós

Dissabte 27 de març, en Ricard Estrada ens va preparar una sortida molt interessant a Mollet del Vallès.
Ens vam trobar cap a les 11 del matí al Pla de les Pruneres de Mollet; no érem gaires cotxes però hi havia representació de molts models: Tracció, 2CV, Mehari i Dyane.
Com que el temps no va acompanyar gaire (no va parar de ploure en tot el dia) els assistents a la trobada, poquets però amb ganes de passar-ho bé, vam equipar-nos amb paraigües i vam anar a visitar el Museu i la casa del pintor més famós de Mollet, en Joan Abelló. Vam començar per la casa del pintor, on gràcies a les explicacions de la noia que ens feia de guia, vam fer un recorregut per la vida de l'artista i vam poder veure les nombroses peces que col·lecionava: els seus quadres "explosivistes" plens de colors, escultures, peces de vidre, armes, botons, vestits de torero, cartells... Tot seguit, vam veure el museu, que està en un edifici modernista i conté pintures i escultures que en Joan Abelló ha anat reunint al llarg de la seva vida; entre elles, obres de Dalí, Picasso i Miró. En sortir del museu tots havíem après força coses!!
Era gairebé la una del migdia quan vam agafar els Citroëns per anar a l'Espai Rural de Gallecs, un pulmó verd ple de camps de conreu, arbres i masies, a tan sols 10 minuts de Mollet (era com entrar en un oasi enmig de tanta indústria i edificis). Allà vam aparcar i vam visitar l'església acabada de restaurar. El Ricard, que treballa al Consorci per preservar Gallecs, ens va explicar la seva història i els esforços que estan realitzant per tirar endavant l'espai rural, que passen per afavorir que els pagesos es quedin i continuïn conreant la terra. A l'agrobotiga vam veure els productes típics de la zona: les mongetes del ganxet, el pa de Gallecs (fet amb blat de la zona), la coca de Sant Galdric (amb avellanes de la zona), melmelades, verdures, ous...
Era l'hora de dinar,... quina gana! Vam tornar cap als cotxes, força carregats de receptes i productes de l'agrobotiga per anar a dinar a un restaurant de Mollet. Ens van preparar un àpat a base de tots els productes típics de Gallecs, tot estava boníssim i molt ben presentat! La sobretaula es va allargar força i ningú tenia pressa per marxar; senyal que la trobada va agradar-nos a tots.
Des d'aquí, donar les gràcies al Ricard per l'organització de la sortida i animar-lo a continuar lluitant per preservar Gallecs; val la pena. I animar els que no van poder venir a la sortida, a visitar el Museu i l'espai rural; aquí hi teniu els enllaços a les pàgines web.

Museu Joan Abelló: http://www.molletvalles.net/museu.htm
Espai Rural de Gallecs: http://www.espairuralgallecs.net/catala1.htm