CAMPIONAT FRANCÈS DE POPCROSS. SORTIDA A ELNA

19 i 20 d'abril del 2008

Text i fotos: Joan Picanyol


Aquesta, va ser per mi una sortida de records de joventut.
El Joan Miquel va proposar i coordinar una sortida Citroën per anar a veure unes carreres de PopCross del campionat francès a Elna, al costat de Perpinyà. Una sortida una mica diferent, potser anàrquica, ja que cadascú anava a la seva bola, els uns al camping durant el cap de setmana, altres només hi vàrem anar el dissabte, i d'altres només el diumenge, això sí, ens vam veure i trobar tots, uns quinze socis de l'André Citroën.
Una mica al·lucinat de com aquests francesos organitzen les coses, sense cap control aparent ni organització present, tot funcionava, estava net, ordenat, amb espais amples per a tot i tothom, un bons aparcaments i a més a més de franc, i si tot això fos poc, els organitzadors ens varen comentar que per l'any que ve, podríem acampar amb els participants dins del recinte del circuit i viure més intensament tot l'ambient de les carreres. Una altra escusa per tornar-hi l'any vinent.
Com a crònica de la sortida, per la meva part només les carreres i l'ambient. Com que jo, quan era una mica més jove (només una mica més, eh!) havia participat en carreres del PopCross, la sortida era per tornar a recordar. Em sembla que els 2cv que fan servir no tenen res a veure amb els que feiem córrer per aquí fa més de trenta anys. Aquests, nets, ben pintats, i sobretot ben preparats mecànicament. Carai!! com corrien i què bé sonaven...!! Vaja, que vam sortir d'allí somiant amb tornar a preparar un 2cv i apuntar-nos al campionat del proper any, això sí, que condueixi algú altre, que alguns dels socis ja només estem per passejar amb el clàssic Citroën. Per si de cas ja vam fer de "japonesos" fotografiant mecàniques i sol·lucions per copiar-ho.
Dissabte van començar els entrenaments lliures, i a la tarda els oficials. Un temps esplèndid i una pista en excel·lents condicions. Vam xalar dels avançaments arriscats, derrapatges, virolles i més d'un que arriscant més del compte va bolcar i destrossar el cotxe.
A més de 2cv, també hi havia el campionat de camions, personalment crec que no era tan espectacular com els 2cv, ja que en els entrenaments oficials, que és quan jo estava, sortien de tres en tres i frenava una mica l'espectacle. Amb els citroëns les mànegues classificatòries eren amb una dotzena de cotxes.
Per si us pot interessar, l'Abel Bes, que es va quedar a veure la final, va apuntar el nom dels guanyadors.
1r. El 2cv nº 10 de A. Lavelee
2n. El 2cv nº 1 de J. Buquet
3r. El 2cv nº 6 de L. Hemeray.
Personalment no els conec, jo només tenia ulls pels 2cv.
Per mi ha estat una sortida molt agradable, ja que a més de l'espectacle, portava amb mi un company de viatge excepcional, en Pau Oliveras,- gairebé el soci més Jove del Club- Un noi amb un interés especial per tot el que l'envolta i si és de mecànica i de Citroën, encara més. Aquí tenim un futur citroënista.
El Club té futur!!!
Des d'aquí animar al Joan Miquel, perquè l'any que ve ens torni a convocar per tornar-hi, i si pot ser veure córrer un 2cv amb les enganxines de l'André Citroën Club de Catalunya.