CALÇOTADA A VALLS

2 de març del 2008


Text i fotos: Joan Picanyol

Com ja és tradició, vàrem anar a la calçotada a Valls. Es veu que la Mª Àngels té un pacte secret amb en Tomàs Molina, la Mònica Lòpez i tots els homes i dones del temps, perquè el dia va acompanyar, amb això del canvi climàtic semblava que estiguéssim al mes de maig (i pel maig què farà? Fred?).
Per no haver de matinar es va organitzar la trobada a les 11 del matí, encara n'hi ha alguns que van arribar més tard, dient que… el cotxe ens va deixar tirats, no ens havia passat mai… etc. etc., però van arribar i amb sitruén. Bé, després de les retrobades i salutacions, passejadeta per la comarca, cap a Fontscaldes i Picamoixons i sense camins rurals que també és d'agrair, per arribar al Museu de Carros i Eines del Camp.
Molt interessant, el Museu, amb unes "esplicasiones mui acuradas, para poder entender el funcionamiento de todas las einas del campo" (apa! Anar donant arguments als radicals del PP). Vam arribar a la conclusió que si arribem a anar a visitar el museu dos mesos abans no hi havia res encara. Després "la serpiente multicolor de sitruens" ens vàrem tornar cap a Valls, ja a l'Hotel Fèlix, per consumar oficialment la calçotada del Club.
Els calçots, boníiiiissims!!, això que no sé què ens va passar que sota les carpes estàvem tots com de color taronja, un altre cop el maleït canvi climàtic. Tips de calçots, apa a afartar-nos de carn i butifarra.
Com sempre va ser un èxit de la Mª Àngels, per organització, pel poder de convocatòria i perquè vàrem retrobar vells companys que feia molt de temps que no venien a les sortides i que els esperem en d'altres.
Gràcies Mª Àngels, l'any que ve una altra vegada.