29è AUTO RETRO 2012

5-9 de desembre del 2012

Text i foto: Abel Bes

autoretro 2012

Un any més hem estat presents a la fira d'Autoretro 2012. Com és habitual i des de fa uns anys el Club no hi podíem faltar i molt menys sent la fira més important per tots nosaltres.
En primer lloc voldríem fer un agraïment a tots els socis i sòcies del Club que han anat passant per la fira durant les dates del 5 al 9 de desembre 2012 que ha durat aquest esdeveniment. I com no podia ser d'una altra manera, agraïments molt i molt especials a tothom que ha estat ocupant algunes de les seves hores al peu del canó al nostre stand de l'André Citroën Club.
Aquest any, com molt bé sabeu, teníem exposat el 2cv mundial 82 del Jordi Caballé soci nº 71, tot un reclam per tots els visitants i és que tan sols se'n varen fabricar 300 unitats en tota la península.
Hi havia opinions per tots els gustos, gent que sabien perfectament de què es tractava i d'altres que no en tenien ni idea. El fet és que és un model molt però que molt especial, del qual en queden molt poquets de sencers i dels pocs que es varen fabricar a la factoria de Vigo. Concretament el del nostre soci, en Jordi, és exactament el numerat amb el nº185 sèrie limitada representant una bota de futbol pel mundial del 1982.
Coincidint amb el 30è aniversari d'aquest vehicle, vàrem preparar l'stand per l'ocasió representant un camp de futbol (com no podia ser d'una altra manera) amb el seu protagonista principal, el Naranjito, i tots els detalls: gespa, una porteria, una banqueta pels jugadors, les samarretes amb els números dels jugadors (molt original per cert, fixeu-vos en la fotografia), la pilota, la bota, la taula fent de centre del camp.
Una anècdota sobre aquest vehicle tan i tan peculiar és que en aquella època, a la majoria de gent li feia vergonya circular pels carrers i carreteres del nostre país amb un 2cv bota, per la qual cosa molts els acabaven pintant tots del mateix color (fins i tot els propis agents o concessionaris que en tenien exposats per vendre acabaven pintant-los d'un sol color per vendre'ls). De fet, dels 300 que se'n van fabricar, molts encara circulen però sense saber que tenen un 2cv sèrie limitada Mundial 82 camuflat en una pintura que no és la seva original.
Agraïments en nom del Club Andre Citroën Club a Donuts per la seva col·laboració.